Bröllopsfotograf Stockholm Erik Lindegren » Bröllopsfotograf Stockholm

Presentation av mig

Här kommer jag gå igenom steg för steg hur en bröllopsfotografering går till. Följer ni alla stegen så kommer ni få en tydlig bild av hur jag jobbar som bröllopsfotograf – hur allt fungerar från start till mål. Bröllopsfotografering är inte alls så invecklat som man kanske kan tro. Följer ni bara stegen i denna artikel som kommer ni att förstå hur allt ska gå till, hur enkelt som helst!

Mitt fotograferande
Har arbetat som proffessionell fotograf sedan våren 2002. Jobbuppdragen har varit väldigt blandat, allt från konstnärligt till strikt dokumentärt. Har i rollen som dokumentärfotograf haft flera utställningar i Norden och runt om i Europa. Har under åren som dokumentärfotograf utvecklat fram min egna bildstil som jag använder mig av i bröllopsfotograferandet idag. Att ständigt uvecklas är mitt motto, att alltid vara kreativ och nyfiken på att prova nya ideer. Fotograferade mitt första bröllop för tre år sedan och tycker att det är fantastiskt kul! Borta är den tråkiga bröllopsbilden med stela tillkonstlade par i studiomiljö. Idag får fotografen helt fria händer, och möjligheterna är oändliga. Att få använda all sin kreativa energi i uppdragen är helt fantastiskt!

Träffa kunden
Det är viktigt att få träffas så att vi får pratas vid om vad ni har för tankar och ideer kring erat bröllop. Vi skriver sedan ett kontrakt som båda parter läser igenom och skriver på. Efter det går vi igenom lite lätt hur själva fotograferingen kommer att gå till och om ni har några frågor eller önskemål kring själva fotandet så får ni själklart berätta det för mig. Ses gärna hemma hos er eller mig, vilket gör det lite mer personligare och kanske mer avslappnat. Om vi bor långt bort ifrån varandra så kan vi alltid ha mötet via Skype, det brukar gå hur bra som helst! Sen håller vi kontakten fram till den stora bröllopsdagen.

Pre shoot-Testfotografering
”Pre shoot” eller testfotografering ingår i alla mina fotopaket. Det är ett viktigt inslag, dels för att lära känna varandra lite bättre och för att ni ska blimer mer bekväma och avslappnade framför kameran. Detta hjälper oss oerhört mycket under själva bröllopsdagen. Jag hittar en plats där vi möts upp. Själva fotosessionen brukar vara väldigt kort och ganska så intensiv. Bilderna från testfotograferingen kommer ni att få som ett fint och vackert minne från tiden inför erat bröllop. Exempel på Pree shoot finns att se längst ner på denna sida.

Planering
Vi målar upp en plan på hur bröllopet ska genomföras. Ett händelseschema (tids schema), där viktiga delar av bröllopet ska dokumenteras. Här skriver vi in tidpunkter för alla aktiviteter som ska förevigas. Detta schema underlättar mitt arbete och gör så att jag kan vara fokuserad på min uppgift. Jag bär ansvaret att leta fram ett bra ställe att ta porträttbilder på. Brukar rekognicera en liten tid innan bröllopet. Detta skrivs sedan ner i händelseschemat och blir på så sett en del i Schemat. Brukar hålla en ganska tät kontakt med brudparet en till två dagar innan bröllopet. Tar även kontakt med eventuell präst och går igenom hur fotograferingen ska gå till.

Den stora bröllopsdagen
Vi har ett schema att följa. Jag hänger med och dokumenterar punkt för punt. Allt från förberedelser hos frisören, vigeln, utgången , middagen till festen. Kommer att vara med som en fluga på väggen och dokumentera så mycket som det bara är möjligt.
Mitt jobb är att  dokumntera utan att vara ivägen. Kommer att be er vid enstaka tillfällen under middagen att följa med mig ut på några spontana och snabba fotosessioner.

Efterredigering
Slutresultat brukar alltid bli en massa bilder som man måste gå igenom. Detta kan ta lite tid beroende på tid på säsongen. Men i regel brukar jag ta två till tre veckor på mig till leverans. Lägger ner mycket tid och själ i efterredigeringen.

Titta runt på sidan och kom gärna med frågor om ni har några. Kontaktar mig gör ni lättast via kontaktformuläret under kontakt.

Din Bröllopsfotograf
Erik Lindegren