Bröllopsfotograf Stockholm Erik Lindegren » Bröllopsfotograf Stockholm

Förberedelser för Bruden inför Bröllopet

Bröllopsmiddag, Stockholm

Foto/Erik Lindegren

Att förbereda ett bröllop kräver massor med tid. Allt från Tårta, klänning, ringar, buketter, kyrka mm. En massa planering helt enkelt. Men något som är extra viktigt under denna tid är att inte glömma bort sig själv. Fokusera också på att ge dig själv tid att få andas ut, att få ta pauser från det hela. Boka tex en romantisk weekend med din blivande man. Åk bort och andas ut. Kramas mycket. Ta långa promenader. Ät mysiga middagar tillsamans. Alltså, det är viktigt att inte glömma bort sig själv i allt bröllopsplanerande. Unna dig själv spa-upplevelser, ta med vänninor och gör olika behandlingar. Fixa naglar, ta hand om din hud. Köp krämer. Lyxa till vardagen och sätt dig själv i fokus. Sen kan man allt eftersom ta hand om planerandet av bröllopet.

Vad är viktigt att tänka på när man ska planera sitt bröllop?

 

  • Budgeten. Hur mycket pengar ska man lägga ner på sitt bröllop?.
  • Ordna med möten. Träffa stylist och fotograf och boka långt i förväg. En bra stylit och fotograf är värd sin vikt i diamanter.
  • Kom till beslut vart ni vill gifta er, ska det vara i kyrka eller kanske borgerligt. Om man bokar kyrka sp måste man ha en präst. Boka in en präst långt i förväg. Samma sak om ni bestämmer er för att gifta er borgerligt så är det viktigt att bestämma platsen och vem man vill ha som vigselförättare. Var ute i god tid innan,
  • Se till att bestämma dig för vilken bröllopsklänning du vill ha. Se även till att prova den ordentligt. Detta också långt i förväg. Prova den sedan en gång till en eller två veckor innan bröllopet. Det som kan hända är att man kanske har gått upp i vikt och inte får på sig klänningen, eller så har ni kanske gått ner i vikt och den är på så sätt för stor.
  • Var noga med val av vigselringar. Bestäm er för vilken designer och guldsmed ni vill ska tillverka era ringar. Vad ni vill ha för sorts stil på dom. Ska det vara i klassikt guld eller kanske i vitt guld. Mycket att tänka på. Så var ute i god tid även där.
  • Kanske boka en kurs i make-up. Eller se till att boka en make-up artist i god tid innan bröllopet. Gäller även där att vara ute i lång tid. En bra make-up artist är värd sin vikt i guld.
  • Gå och få dig en hudbehandling. Boka några sessioner hos en hudterapeut några veckor inna bröllopet så huden blir riktigt vacker.
  • Att gå snabbt ner i vikt kort innan bröllopet är en mycket dålig ide. Fokusera istället på att äta bra och nyttigt. Lägg ner energi på att ta det lugnt och varva ner. Snart är det dags för bröllop.

Vigselsamtalet

Det är ett möte som man har tillsamans med prästen. Under mötet går ni igenom själva bröllopscermonin och hur den kommer att gå till. Hur och vart i Kyrkan ni ska stå. När ni kommer in i kyrkan. Hur snabbt man ska gå. Val av musik och val av ev solosång, vilka sånger och psalmer som ska sjungas. Ni får även berätta lite om er själva så att prästen kan lära känna er lite bättre. Detta  underlättar senare prästens tal.

Man kan även för att bröllopet ska bli ännu mer personligare ha ytterligare ett möte. Där man lär känna varandra ytterligare. Ta upp händelser i era liv som ni tycker har varit viktiga och som betyder mycket för er. Prata om eran barndom. Om minnen överlag. Allt för att förenkla cermonin och att göra det hela lite mer personligt.

Man kan även ta upp med prästen, något man oroar sig för. Man kanske vill gå igenom ett bröllopstal som man vill hålla och kanske få lite konstruktiv kritik. Eller kanske riktlinjer för hur bröllopsgästerna i kyrkan ska sitta. Kanske någon av gästerna är handikappad och sitter i rullstol. Hur löser man det?

Denna relation man skapar med prästen eller vigselförrättaren är väldigt viktig och underlättar för alla parter när det sen blir dags med för det riktiga bröllopet. Det viktigaste är att bröllopet blir så mycket mer personligare och känns så mycket mer genuinare. Det kommer bröllopsgästerna i kyrkan att tycka är toppen. För personligare bröllop blir så mycket mer på riktigt då.

Dett ger också brudparet en enorm känsla av lugn. Att veta att dom kan lita fullt ut på att prästen kommer att ha koll på brllopet in i minsta detalj. Detta är viktigt att veta så att man istället kan lägga sin energi på att njuta av stunden man är i kyrkan tillsamans med sin älskade. Vetskapen om att bröllopsgästerna är med och har det bra. Att få fokusera hundra procent på denna lykliga stund i era liv. För man gifter sig ju bara en gång i livet får man hoppas:)

Val av organist är också enormt viktigt. Man vill inte ha en organist som spelar falskt och dåligt. Det kommer bara att förta den fina känslan som finns i kyrkan på bröllopsdagen. Ingen kommer att uppskatta det. Så det är av extra vikt att man hittar en riktigt bra och musikalisk organist till sitt bröllop. Lägg ner tid och kraft på att hitta en fantastisk sådan. Kolla upp via nätet eller sök information hos prästen, som säkert kan på ett upriktigt och ärligt sätt rekomendera en riktig bra bröllopsorganist. Var sedan ute i god tid med att boka bröllopsorganisten.

Det är också vikt att informera bröllopsgästerna om kyrkan förhållningsregler, så att dom vet hur man förhåller sig i kyrkan under själva vigselcermonin. Bra för dom att veta hur och om man får kasta ris inne i kyrkan. Kan säga att dom flesta präster inte tycker om att man skräpar ner inne kyrkan. Om dett sker så får man se till att ta ansvar och städa bort riset eller konfettin i kyrkan.

Prata också med prästen om hur bröllopsfotografen ska förhålla sig inne i kyrkan. Vart får man stå och fotografera? Ska mabröllopsfotografen få tillgång till att gå upp på övervåningen för att kunna ta en översiktsbild på brudparet och bröllopsgästerna?

Bröllopsfotograferig, Djurgården

Foto/Erik Lindegren

 

Din E-mail kommer aldrig att publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

*

*