Bröllopsfotograf Stockholm Erik Lindegren » Bröllopsfotograf Stockholm

Bröllopsskrock och Myter

Bröllopsfotografering, Djurgården

Foto/Erik Lindegren

Lyfta över tröskeln

 •  Det ä rviktigt att Brudgummen bär sin brud över tröskeln till det gemensama hemmet, detta för att skydda bruden från farligheter framöver

Brudklänning

 • Om man syr sin egen brudklänning så får man gråta lika många tårar som stygnen i brudklänningen.

Brudkrona

 •  Om det snöar eller regnar i brukronan så betyder det stor rikedom och stor lycka i livet.

Slöja

 •  Den vita slöjan symboliserar oskuld och används enligt traditionen bara första gången som man gifter sig. Att bära slöja fler gånger betyder otur.
 •  Att få regn på slöjan betyder stor tur och stor rikedom. Det kan även betyda mycket sorg och tårar, eller fattigdom. Det kan även betyda att någon som står en nära kommer att dö.
 • Om slöjan är sliten och riven efter bröllopet betyder det att äktenskapet kommer att bli långt och väldigt lyckligt. Betyder även stor tur och lycka.
 • För länge sedan bar man slöja för att hålla borta ondsinta andar och demoner.

Skorna

 • Viktigt att bruden sätter på sig höger sko först, för det betyder tur. Gör man inte det så betyder det stor otur och ond bråd död.

Ringar

 • Det är absolut förbjudet att prova någon annans vigselring. Det betyder stor otur och att man aldrig kommer att bli gift. Kan även betyda ond bråd död. I vissa väldigt sällsynta sällsynta fall kan det betyda extrem tur i allt.
 • Ifall brudgummen råkar glömma ringen så blir hela äktenskapet ett rent helevete och går inte att rädda, hur mycket man än vill. Det är bland det värsta som kan hända.

Tid innan vigsel

 • Ifall bruden speglar sig precis innan bröllopscermonin så betyder det stor tur och rikedom, för all framtid och evighet.
 • Långt tillbaka i tiden så trodde man på att om bruden gifte sig med en man vars första bokstav i efternamnet började på samma bokstav som i hennes efternamn  så betydde det extrem otur. Många har genom historien pga denna skrock avbokat bröllop, för att man inte velat få otur i livet.
 • Det är en stor otur om brudgummen redan innan bröllopet börjar använda sitt efternam. Kan även leda till ett evigt brinnande i helevetet.
 • Att för brudgummen att se bruden i brudklänningen redan innan bröllopet är en ren katastrof. Det blir evighetselden med detsamma.
 • Om brudparet får syn på en stork eller en känguru innan vigseln så betyder det att alla deras barn blir extremt framgångsrika, och att minst ett barn blir en fantastisk bröllopsorganist.
 • Det är en gigantisk lycka om brudgummen rakar sina armhålor tre timmar innan bröllopscermonin i kyrkan. Då blir alla bröllopsgäster dollamiljardärer med det samma!

Vigsel

 • Om ett äktenskap ska bli lyckligt så får bröllopet inte äga rum på en måndag onsdag eller fredag. Om man gifter sig på en fredag så blir bröllopsbilderna katastrofala.
 • Om man bestämmer sig för att gifta sig samtidgt med ett annat bröllopspar så blir det ena bröllopsparet olyckligt.
 • Enligt historien så har Juni månad räknats som den lyckliga månaden att gifta sig i. Juni månad är uppkallad efter den grekiska gudinnan Juno som står för kärleken och äktenskapet.
 • Gift er aldrig under påsken. Det är det värsta man kan göra. Att fira bröllop när Jesus plågas på korset är en dödssynd. Leder en direkt till helevetet.
 • IAtt pilla sig i näsan under bröllopscermonin är extremt farligt. Betyder extrem otur för resten av livet. Det går inte heller att upphäva förbannelsen. Man ska respektera Gud i hans hus.
 • Att nysa i kyrkan betyder stor framgång i livet med massor av pengar och guld. Även bra hälsa för all framtid.
 • Brudparet ska tungkyssas länge i kyrkan. Detta betyder stor tur och ett mycket bra sexliv för all framtid. Betyder även stor rikedom i äktenskapet.

Riset

 • Ris ger lyx och rikedom i äktenskapet. Gör även att man får många friska och glada barn.

Bröllopstårtan

 • Brudgummen får inte flörta med någon vacker kvinna innan bröllopet. Då kommer bröllopstårtan smaka beskt och vara extremt torr.
 • Om bruden slickar sig om munnen efter tårtan så kommer alla hennes pengar att försvinna från hennes konto, och aldrig mer komma tillbaka.
 • Bröllopstårtan står för fruktbarehet och evig lycka.
Bröllopsfotografering, Djurgården

Foto/Erik Lindegren

 

Tokiga och smått konstiga bröllopshistorier, myt och sanning.

Vi kunde inte ha varit lyckligare över hur bröllopet blev:) Vi uppskattar allt jobb och stöd inför bröllopet och även under själva dagen. Allt gick som en dans, precis som planerat, eller? Enligt väderprognoserna så spåddes det strålande sol och blåa himlar. Vi var överlyckliga över att vädergudarna var goda mot oss och tänkte inte mer på det. När bröllopsdagen kom var det allt annat en fint väder. Det var den kallaste dagen som någonsin mätts i Leksands historia i Juni månad. Inte nog med det så blev det så haglade det när vi kom ut ur Leksandskyrkan. Haglet var stora som golfbollar, en kusin fick åka med ambulans till Borlänges sjukhus efter att ha blivit träffad rakt på huvudet av ett hagel stort som en tennisboll. Limousinen en Gammal  Rolls Royce Silver dawn från 1950 som hyrdes från Nova Limousine totalförstördes och gick inte att använda. Vi fick åka med morbror Åkes Volvo 850 från 1992. Inte samma känsla och stil tyvärr. Väl framme vid Korstäppans Herrgård I Leksand så Tappade Christian mitt släp rakt ner i en gigantisk lerpöl. Tårarna var nära vid det här laget. Efter att ha skällt ut stackars Christian mer än nödvändigt så var det dags att skåla med gästerna. Det var Cristians jobb att utföra en Sabrering av flaskan, vilket inbär att man med sabel hugger av toppen av Champagneflaskan med ett rejält hugg. Hugget gick bra men korken exploderade och flög med en enorm kraft rakt mot min panna. Det gjorde så ont att jag nästan svimmade. Efter att ha återfått balansen kunde jag konstatera att jag fått en jättestor röd bula mitt i pannan. Nu brast tårarna för fullt, jag orkade inte mer. Efter att ha fått gråta ut min stress och uppgivenhet kunde vi ändå slutföra skålen med en översminkad bula. Efter det gick allt mycket bättre. Vädret klarnade upp och solen dök fram och middagen flöt på utan några konstigheter. Efteråt fick vi en lugn och väl värd smekmånad i Grekland.

Lena & Christian
April 12, 2017

 

Hur ska jag börja att berätta. Nåväl, vi hade planerat att gifta oss i Skärgården, närmare bestämt vid Engelbrektstunet i Björhövda. Allt flöt på bra och när den stora dagen var framme så gick allt bra fram tills våran präst som skulle viga oss aldrig dök upp. Vi ringde och ringde, upprepade gånger utan resultat. Vad skulle vi göra?! Vi fick kontakta svenska kyrkan i panik och sa att vi behövde en präst omgående, som kunde viga oss. Hur skulle det se ut om vi inte fick gifta oss på den stora dagen med alla gäster som var på plats och allt. Vi fick kontakt med en trevlig kvinna från Svenska kyrkan som lyckades få tag på en präst i sista stund för oss. Han hoppade in i en taxi i Stockholm och lyckades komma fram i tid för ceremonin. Nu tror ni kanske att alla missöden var över? Men det var dom inte. När prästen från Stockholm kom fram visade det sig att han var lite påverkad av alkohol. Ceremonin blev ett levande helevete. Han sluddrade och vinglade så till den milda grad att en kompis till Johan fick stötta honom under hela ceremonin. Tillslut gick allt bra och vi lyckades vigas mot alla odds. Våran präst som aldrig dök upp hade råkat ut för en trafikolycka som var ganska så allvarlig, men klarade sig bra trots allt. Man kan säga att vi aldrig kommer att glömma våran bröllopsdag i alla fall 🙂

Alexandra & Johan

Juni 25, 2016

 

Ett Värmlands bröllop som gick åt helevete. Så kan man beskriva detta bröllop som ägde rum vid Dömle herrgård i Forshaga kommun, djupt inne i dom värmländska skogarna. Jag och min sambo Michael hade varit tillsammans sen grundskolan. Vi träffades på Grossbolsskolans skolgård, där vi snabbt blev nära vänner. Nu femton år senare hade vi bestämt oss för att vi skulle gifta oss, och började att planera inför bröllopet. Allt flöt på bra. Inbjudningar skickades ut, bröllopsklänning syddes och prästen bokades. Allt var klart för att fira bröllop. På själva bröllopsdagen verkade allt gå bra, gästerna samlades och checkade in på Dömle herrgård där både vigsel och middagen skulle äga rum. Det var totalt 35 gäster som alla hade rum på Dömles Herrgård. När alla hade samlats i trädgården inför vigseln, så var det bara för Michael och mig att göra entré. Musiken kom igång och våran favorit låt, Glory of Love med Peter Cetera spelades. Som sagt allting verkade flyta på utan några som helst hinder. Väl framme hos prästen så upphörde musiken och prästen börja prata. Han höll ett jättefint tal om hur vi hade träffats i grundskolan och hur våran vänskap hade utvecklats till kärlek och att vi nu stod här var ett bevis på denna kärlek. Det jag märkte under talet var hur Michael började att skruva på sig och se lite märklig ut. Tänkte först att han antagligen bara var lite nervös. Men hans märkliga beteende blev genast ännu märkligare. Han började svettas och skaka okontrollerat. Precis när prästen avslutade sitt tal så släppte Michael av en jätte prutt. Direkt efter prutten kom kaskadkräkningen som sköljde ner både mig och prästen. Folk började att skrika, Michael svimmade av mitt framför prästen som också började kräkas efter att fått Michaels kräk i munnen. Katastrofen var total. Det jag kunde konstatera var att michaels byxor dessutom var fulla med avföring. Personalen på Dömles Herrgård visste inte hur dom skulle agera. Folk sprang runt i panik och i förskräckelse. Det slutade med att ceremonin avblåstes och att mer eller mindre samtliga gäster insjuknade i vinterkräksjukan. Bröllopet fick flyttas fram till veckan efter. Denna gång  genomfördes ceremonin utan några som helst bekymmer och Michael och jag lever lyckliga trots allt som hände.

Pia & Michael

Augusti 24, 2004

 

Bröllopet på Skaftö som blev en superhit. Så måste jag beskriva mitt och Stefans bröllop i Bohuslän. Alla gäster var samlade i Grundsunds Kyrka när brudmarchen började att spelas. Dörrarna slogs upp och vi började att sakta gå fram genom kyrkan till altaret.    Gästerna stod upp och var glada när dom betraktade oss gåendes genom kyrkan. Väl framme vid altaret så vände sig prästen med ryggen mot gästerna och bad en liten bön. Gästerna satte sig ner och prästen började att hålla sitt tal. Efter talet så lovade vi att älska varandra i nöd och lust. Ringarna sattes på och kyssen förankrade vårt giftermål. När vi skulle gå ut ur kyrkan så spelades, Håll mitt hjärta med Björn Skifs. Det jag inte i min vildast fantasi kunde förstå, var att Stefan, bakom min rygg bokat den riktiga Björn Skifs. Och döm till min förvåning hur glad jag jag blev. Tårarna bara forsade ner av ren lycka. Vilken röst och vilken känsla. Vilket bröllop.

Lea & Stefan

Juli 14, 2007

 

http://www.biljarden.com

HITTA TILL OSS!

KONTAKTA OSS

Hornsgatan 61, 118 49 Stockholm

08 – 720 56 80

08 – 720 69 46

info@biljarden.com

Alla dagar: 12.00 – 03.00

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

fb

Din E-mail kommer aldrig att publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

*

*