Bröllopsfotograf Stockholm Erik Lindegren » Bröllopsfotograf Stockholm

Bröllopsberättelser

Hur träffades vi?

Vi träffades genom jobbet i Karlshamn för 6 år sen precis. Arbetade då som ekonomiansvarig på Cloetta och Mats är lärare på Handelshögskolan och vi träffades på krogen i Stockholm.

Hur var erat bröllop?

Vi kom överens om att inte ha ett traditionellt bröllop i kyrkan, för vi ville absolut  inte behöva känna någon stress av att arrangera ett stort bröllop, där all fokus är att se till att alla andra har det bra. Ville vara på ett ställe som kändes viktig för oss, och att få fira med våra närmaste och kära. Vi gifte oss 2013 ute vid en vacker sjö i Stockholmstrakten där Mats familj har ett hus, och där vi har varit tillsammans Mats och jag massor av gånger genom åren. Allt planerades i smyg och vi talade inte om för någon. Våra närmsta vänner och familj bjöds till en vanlig weekend vid vattnet. En kort tid innan prästen dök upp, smög vi iväg och bytte om till bröllopsklädsel och gav sedan alla i sällskapet en riktig shock! En sak vi ångrar både Mats och jag och som vi borde ha gjort annorlunda, är att vi skulle ha filmat allt och förevigat allas reaktioner, för gästerna blev verkligen shockade när vi dök upp iklädda bröllopskläder och med en präst efter oss. Prästen var helt underbar! Efter vigseln tog samtliga taxi till Stockholm och åt en storslagen bröllopsmiddag på Grand Hotel.

Hur håller ni kärleken vid liv?

Med flera barn med i bilden så har det tyvärr blivit tuffare att hålla käreken vid liv. Men vi brukar ta någon weekend tillsamans då och då, bara Mats och jag.  Senast överraskade Mats mig med en Weekend i Stockholm på Grand Hotel, det var otroligt mysigt och spännande. Blommor fungerar också bra, för det är tanken som räknas. Sen brukar vi också bläddra i vårat bröllopsalbum och minnas tillbaka till våran bröllopsdag, hur fint allting var.  Ibland lyxar vi till det rejält och åker iväg på en skön weekend tillsamanns, lämnar barn hos släkt och vänner och bara njuter av varandra innerligt mycket!

Har du några tips om Bröllopsdagen ?

Ha roligt och slappna av njut av festen och stunden. Slå klackarna i taket!

 

Hur träffades vi?

Vi träffades på restaurang Ulla Winbladh ute på Djurgården en kall höstdag i oktober 2010, det var en jobbrelaterad middag. Jag fick syn på Jens i matsalen och gick fram för att prata med honom, det var kärlek vid första ögonkastet. Resten är historia.

Hur var erat bröllop?

Vi gifte oss i Saltsjöbaden i Jens föräldrars hus ute på älgö, (först hade vi tänkt oss bara vi två till Hawaii men det blev Saltsjöbaden. Det kom ungefär en 200 hundra gäster. Allt var perfekt med catering och allt. Jens anlitade bröllopsfotografen Erik Lindegren som dokumenterade dagen från morgon tillkväll. Bilderna blev helt fantastiska! Vi njöt av dagen ifulla drag. Efter tårta och dans kom limosinen och hämtade oss, nästa dag klev vi på planet och åkte till Maldiverna på smekmånad.

Vad är ditt starkaste minne ?

Bra och en lätt fråga, allt! Det var så mycket känslor den dagen. Vigseln var absolut det starkaste minnet och upplevelsen som jag kommer att komma ihåg för resten av mitt liv. Det var en borgerlig vigsel, med två hundra gäster, från alla världen hörn. Vigselförättaren var Mark Levengood som är en personlig vän till Jens. Marks tal till oss var så vackert och känslofullt så att alla fick tårar i ögonen. Tack Mark!

Vad hade du för brudklänning?

Vi specialbeställde min brudklänning från den otroligt begåvade designern Ida Sjöstedt. Ringarna beställde vi av Efva Attling i vitt guld.

Om du/ni ska ge några råd till blivande bröllopspar?  Det är superlätt! Det bästa rådet är att konsentrera er på varandra, upplev och njut av dagen tillsamans. Låt eran kärlek lysa igenom. Kanske låter lite fånigt, men det är viktigt att inte glömma bort varandra.Vad betyder egentligen bordsplacering val av brudbukett och vad man ska sjunga i kyrkan efter att man har varit gifta i  ett tag? Kan förstå att det är något man bara gör en gång i livet och för dom flesta framför allt tjejerna, lägger ner all sin kraft och energi på klänning, smink, transport, fotograf, catering mm, och när själva dagen kommer är där så kan dom inte vara riktigt lugna pga att dom tänker på att allting ska fungera. En sak som är otroligt viktig är att anlita en bra fotograf. Det är viktigt att ha en fotograf som gör så att man blir avlappnad framför kameran, vilket i sin tur resulterar i vackra och avslappnad bilder. Vi vill passa på att tacka våran bröllopsfotograf Erik Lindegren för hans otroliga bilder!

 

Var träffades ni?

Träffades på en kräftskiva hos en bekants kompis ute på Lagnö i skärgården sensommaren 2007. Vi blev kära vid första ögonkastet och har varit tillsamans sen dess. En månad senare åkte vi på en jorden runt resa. Vi förlovade oss i Tokyo vid ett heligt tempel precis utanför staden.

Var gifte ni er och hur var bröllopet?

Bröllopet ägde rum på Grand Hotel i Stockholm, Det blev ett hedundrande bröllop med över hundra gäster från alla håll och kanter runto i landet och världen. Bröllopet var roligt och sagolikt med en helt otrolig mat. Det dansades till sent på natten.

Ett bra bröllopstips?

Älska den som du ska gifta dig med. se till att anlita en riktigt bra fotograf som tar bra bilder, bilderna kommer vara med er för resten av era liv. Koppla bort allt planerande under dagen och förlita dig på att allt kommer att gå bra, njut i fulla drag av allt som dagen erbjuder.

 

Sex bra bröllopstips?

Skaffa en riktigt bra fotograf som dokumenterar hela dagen, det är det värt alla gånger. Vi anlitade en riktigt bra bröllopsfotograf vid namn Erik Lindegren. Hans bilder är helt magiska och väldigt romantiska. Vi är jättenöjda!

Anlita någon som tar hand om all planering så ni slipper tänka på allt inför den stora dagen. Nyckelordet är att kunna få njuta av livet istället för att stressa och planera.

Spar inte på något, slå på stort, för man gifter sig förhoppningsvis bara en gång i livet.

Man ska inte oroa sig för att festen inte kommer att bli bra. Slappna av och var närvarande med dina nära och kära. Bröllopsdagen ska man njuta av till hundra procent, punkt slut!

Åk absolut på en resa efteråt, boka minst en vecka någonstans väldigt långt borta. Där ska ni njuta så mycket det bara går. Vi åkte dagen efter bröllopet till Kreta.

 

Klädsel under dagen?

Brudklänningen syddes av min faster som har varit sömmerska åt Christan Dior. Först så hade jag tänkt att beställa en klänning från min syster som också är sömmerska, men hon hade fullt upp med andra jobb. När jag en eftermiddag efter jobbet fick ett samtal från min kära faster, som sa att klänning var klar. Åkte med raketfart hem till min faster i mälarhöjden för att prova och att få se min klänning för första gången. Jag minns att jag föll i tårar när jag såg min brudklänning för första gången.

Bästa tipsen för bröllopsdagen?

Att ha ett bröllop som passar en själv, inte lyssna på andra, utan lyssna på sitt eget hjärta. Låt intuitionen inspirera er, titta i bröllopstidningar och känn efter vad som passar er. Satsa pengar på en superbra fotograf, för det lönar sig verkligen i slutändan. Och kom ihåg att bilderna är något som kommer att finnas kvar. Ta en fotograf som får en att slappna av och som vet vad han hon gör. Se också tll att beställa ett stort fint album att ha bröllopsbilderna i. Vi hade bröllopsfotografen Erik Lindegren, en fantastisk fotograf som verkligen får en att slappna av och att vara avspänd framför kameran. Erik hängde med oss under hela dagen och kvällen, ända in på natten. Bilderna blev helt sagolika!  Låt andra inspirera er till olika förslag och ideer. Se till att beställa en en riktigt fin bröllopstårta, spara inte pengarna där, utan ta en tårta som ni kommer att minnas för livet, det är det värt alla gånger. Se också till at maten håller en hög klass, så att det smakar gott. Viktigt också att hålla koll på vilka av gästerna som kanske är allergiker, man får speciellt tänka på dom som är nötallergiker.

Blev det en bröllopsresa?

Det blev det! Vi hade en hel smekmånad i Thailand. Vi bodde i en stor bungalow vid havet. Kan starkt rekommendera att åka en full månad. Det är det bästa vi har gjort i våra liv! När vi kom kom hem så var vi totalt utvilade och med en liten bebis i magen:)

Hur planerade ni erat bröllop?

Vi började planerandet drygt två år innan, för att kunna vara säkra på att få det som man vill ha det. Jobbigt att vara ute i sista sekunden. Det är alltid bäst att vara ute i god tid så man kan boka och få det som man vill. Det är ett väldigt bra tips att lägga på minnet!

 

Vart gifte ni er?

Vi gifte oss i Värmdö Kyrka på värmdö sommaren 2012. Agnetha friade till mig när vi var på en en resa till Bergen i Norge. I vanliga fall så är det nog att att det är mannen som friar, men inte i detta fallet. Hon friade till mig när vi satt och avnjöt en fantastisk fisk ock skaldjursmiddag på en av Bergens finare krogar.  Det kom lite oväntat men jag tvekade inte en sekund på att säga jag, Jag var överlycklig. Det roliga var att Agnetha hade ordnat med allt i förväg och att vi skulle gifta oss i fiskekyrkan dagen efter! Dagen efteråt gifte vi oss och har sedan dess varit lyckligt gifta i fem år. Ett år efter på våran bröllopsdag överakade jag Agnetha med en varm resa till Cuba. Minnet av våran bröllopsdag kommer alltid att finnas som ett minne till livets slut.

Vilka bröllopstips har ni?

Att vara spontan, njut av livet och bröllopet, se det roliga i dagen. Passa på och njut av varandra. Lev livet som om morgondagen inte fanns. Släpp kontroll över planerandet och lämna det till någon annan. Satsa på en riktigt bra fotograf som är med er från morgon till kväll. Bilderna är nog det viktigaste att tänka på, för det är bilderna som kommer att finnas kvar även efter den stora dagen och då är det viktigt att minnas den på ett bra sätt.

Vad hade du för kostym?

En kostym från Armani som var en gåva från Agnetha året innan. Agnetha hade en kort vit klänning från Chanel med röda högklackade skor. Vi kände oss väldigt bekväma i våra kläder. Vi fick mycket beröm från vilt främmande människor som kom fram till oss.

Erat starkaste minne från bröllopet?

Minns att jag var väldigt nervös under själva vigseln. Minns att jag fick en jobbig rethosta som bara blev värre ju mer jag tänkte på den. Prästen som var en kvinna var mycket förstående och lät mig hosta ut i lugn och ro. Ett annat minne är att jag lyckades tappa min mobil i havet, när vi stod nere vid hamnen. Kan skratta åt det idag men det ställde till det en hel del eftersom många bilder som jag tagit gick förlorade. Det bästa minnet är när Agnetha berättade att vi väntade barn. Nu har vi en dotter på fyra år som är det underbaraste som har hänt oss!

Vart och när träffades ni?

Vi träffades i Grekland, på ensemester tillsammans med en vännina. Fredrik Bodde på samma hotell som oss tillsamans med sina vänner sommare 2003. Vi träffades i hotellbaren och blev med detsamma kära i varandra. Efter det så har vi varit oskiljbara. Vi flyttad ihop direkt när vi kom hem. Nio månader senare föddes Anton, vårt första barn. Efter det flyttade vi till en villa i Enskede lagom till barn nummer två kom till världen. Efter vårat tredje barn kom bestämde vi oss för att gifta oss. Vi skulle slå på stort och ha ett klassikt jättebröllop. Lämnad över allt planerande till Loota erkendahl som är en proffesionell bröllopsplanerare, Det är det bästa beslutet vi tagit.

Bröllopsdagen?

Bröllopsdagen var helt perfekt! Vi vigde oss i Värmdö Kyrka ute på Värmdölandet sommaren 2013. Vädret var strålande med sol och klarblå himmel. Vi hade över 300 gäster som kom från när och fjärran. Jag var så nervös när jag stod vid altaret, minns att mina händer skakade något enormt när Hugo skulle sätta på mig min ring. Men nervositeten försvann snabbt efter att jag mötte Hugos blick framme vid altaret. Minns att gråten rann från mina kinder, jag var så lycklig.

Klänning?

Anlitade den fantastiska designern Ida Sjöstedt! Den var otrolig! Kort med spetsar och front med pärlknappar. Jag provade min klänning ungefär en månad innan vigsel och minns att jag brast ut i gråt när jag fick se den. Hon är otroligt duktig. Tack så mycket Ida för att du skapade en sådan vacker klänning åt mig. Den passade perfekt och jag fick en massa beröm för klänningen under dagen och kvällen. Ett tips, anlita Ida Sjöstedt!

Bröllopstips?

Absolut inget stress. Förlita er på att dagen kommer bli perfekt hur det än går. Njut av dagen för den kommer inte tillbaka. Anlita en bra fotograf är också oehört viktigt. Vi anlitade den otroligt talanfulla fotografen Erik Lindegren.

Friandet?

Det var Hugo friade till mig när vi var på en weekendresa till Paris. Han friade högst uppe vid Sacre Coeur. Det var så otroligt romantiskt!

Blev det någon bröllopsresa?

Vi åkte till Grand Canaria där Hugos familj har ett hus! Vi tillbringade tre veckor där, sedan bar det iväg till Barclona på en Shoppingresa. Det var helt fantastiskt, vilken stad och vilken mat. Så otroligt romantisk dessutom. Rekomenderar starkt alla att åka dit!

Hålla kärleken vid liv?

Att resa tillsammans på weekendresor. Ta ledigt från barnen. Lämna dom hos släkten. Åk iväg och få tid att bara vara tillsamans i lugn och ro.

Bröllopsfotografering, Djurgården

Bröllopsfotograferig, Djurgården

Bröllopsfotografering, Stockholm

Bröllopsmiddag, Stockholm

Pree shoot, Stockholm

Bröllopsfotografering, Stockholm

Bröllopsporträtt, Stockholm

Bröllopsfotografering, Djurgården

Pree Shoot, Stockholm

Pree Shoot, Skatteskrapan, Stockholm

Pree Shoot, Skatteskrapan, Stockholm

Pree Shoot, Skatteskrapan, Stockholm

Pree Shoot, Skatteskrapan, Stockholm

 

 

 

 

 

 

 

Din E-mail kommer aldrig att publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

*

*